fbpx

Jöhet a 200 MP-es kamera az olcsóbb mobilokba

Jöhet a 200 MP-es kamera az olcsóbb mobilokba

Viszont teljes értékű 5G-támogatás még mindig nem jár a kategóriában.

Frissítette a középkategóriás okostelefonokba szánt rendszerlapkáját a MediaTek, a Dimensity 920-at leváltó Dimensity 1080 modell a vállalat szerint még év hátralévő részében elérhetővé válik egyes új mobilokban. Az egyetlen újítását az erősebb kamerakezelő alrendszer jelenti, már 200 MP felbontású szenzorokkal is kompatibilis, míg az elődje maximum 108 MP-eseket támogatott.

Ezen túl lényegében nem történtek előrelépések, maradt 6 nm-es gyártástechnológián a chip, az 5G-t továbbra is csak Sub-6 frekvenciákon támogatja, bár ennek gyakorlati jelentősége egyelőre nincs. A processzora semmit sem változott, két erős Cortex-A78 (2,6 GHz) mag mellett hat energiatakarékos Cortex-A55 (2 GHz) mag dolgozik benne, az előbbiek kaptak 100 MHz órajelemelést. A grafikus alrendszer maradt Mali-G68, támogatott a gyors UFS 3.1 háttértár és az LPDRR5 rendszermemória.

Ennek megfelelően a teljesítmény és a fogyasztás tekintetében semmi említésre méltó különbség sem várható az előző és az új chip között, még a meghajtószoftvereken is közösködnek. Ez teszi lehetővé a Dimensity 1080 rendkívül gyors piaci bevezetését, a gyártóknak csak be kell dobniuk a meglévő áramköri lapjaikon az elődjének helyére az új chipet, plusz igény szerint használhatnak 108 MP-nél magasabb felbontású kamerát.

 

Forrás: Origo

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük