Bemutatkozott a Sony első profi gamepadje

Bemutatkozott a Sony első profi gamepadje

Még a stickek is könnyen kicserélhetőek a DualSense Edge modellben.

Igaznak bizonyult a pár héttel ezelőtti pletyka, hét évvel az Xbox Elite Series termékcsalád debütálását követően a Sony is elkészítette a maga profi kontrollerét. A PlayStation 5-höz tervezett DualSense Edge Wireless Controllert a Gamescomon villantotta meg a gyártó, ajánlott fogyasztói árral és megjelenési idővel még nem szolgált, a termékfelelősének szavai alapján hónapokra vagyunk piacra dobásától.

A DualSense Edge univerzálisan leghasznosabb fejlesztése, hogy sodródásos hibajelenség esetén néhány mozdulattal kicserélhetőek a stickjei, így nem kell javíttatni a gamepadet, vagy másikat venni helyette. Kényelmi okból a stickek külső sapkája is cserélhető, a megszokott kialakítású mellett magasabb és alacsonyabb verziók is feltehetőek.

A gamepad hátlapján található két extra gomb, ezek ízléstől függően gombnyomásos és fogantyús módszerrel is aktiválhatóak. A ravaszok mellé került csúszkákkal állítható a vezérlőszervek által megtett út, így csökkenthető például pörgős akciójátékokban az elsütőgomb lenyomásával töltött idő.

A DualSense Edge minden gombja átprogramozható, lehetőség van profilokba menteni a kiosztásokat és bármikor váltani köztük, testre szabható a stickek érzékenysége és holttere. Az új Fn gomb nem csak a profilok közti váltásra használható, de rajta keresztül gyorsabban állítható a hangerő és a mikrofon hangereje, lehetőség van játék közben finomhangolni a kontroller működését.

A kontrollerhez járó USB-C kábel a kicsúszás megakadályozás érdekében fizikailag zárolható a gamepadbe, a játékvezérlő és a kábel tárolására pedig hordtáskát is kapnak majd a vásárlók.

 

Forrás: Origo

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük