fbpx

Így állíthatja be a titkos üzenetküldést a Facebook Messengerben

Így állíthatja be a titkos üzenetküldést a Facebook Messengerben

A Facebook Messengerben jövőre lesz alapértelmezettként bekapcsolva a végpont-végpont közti titkosított üzenetküldés, de egyénileg már most be lehet állítani.

A Facebook két évvel ezelőtt tette lehetővé, hogy a Messengert használók titkosított módon küldjenek üzenetet egymásnak. A végpont-végpont közti titkosítás nem jelent lehallgathatatlanságot, de az alkalmazáson belül ilyen módon nem lehet kilesni az üzeneteket.

Apró szépséghiba, hogy ezt egyénenként kell bekapcsolniuk a felhasználóknak ahhoz, hogy működjön. A cég ígéri, hamarosan alapértelmezett módon be lesz majd kapcsolva minden Messenger-felhasználó számára ez az opció, addig azonban mindenkinek saját magának kell ezt beállítania, ha azt szeretné, hogy a beszélgetése nagyobb biztonságban legyen. Ehhez elég néhány dolgot megtenni.

Először is nyissuk meg a Messenger appot, majd bökjünk rá a jobb felső sarokban megjelenő Új üzenet (ceruza) ikonra. Ha ez megvan, a jobb felső sarokban húzzuk el a lakatot jobbra: ezzel bekapcsoljuk a titkosított üzenetküldést.

Ha ez megvan, válasszuk ki azt az illetőt, akivel beszélgetni szeretnénk. Ilyenkor az illető profilképénél egy lakat ikonja jelenik meg, valamint a Messenger is értesít bennünket, hogy a két fél közti üzenetek és hívások a végpontok között védettek.

Apró szépséghiba, hogy ez csak az aktuálisan ott megnyitott üzenetváltásra érvényes, vagyis a beállítást minden alkalommal meg kell tennünk. Mindezt egyébként megtehetjük egy adott beszélgetésen belül is. Ehhez nem kell mást tenni, mint a jobb felső sarokban lévő Információ ikonra bökni, majd kiválasztani a Titkos beszélgetés megnyitása opciót.

De választhatjuk az Eltűnéses mód bekapcsolását is: ha ezt használjuk, az üzenetek csak a beszélgetés idejére maradnak meg, amint kilépünk a chatből, törlődnek.

Ez utóbbi persze nem jelenti azt, hogy 100 százalékos biztonságban vannak a beszélgetéseink, képernyőképet ugyanis továbbra is készíthet róla a másik fél. Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak olyan fiókok – céges Facebook-fiók vagy közéleti szereplő –, akivel nem lehet végpont-végpont közti csevegéssel kommunikálni.

 

Forrás: HVG

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük