fbpx

Csúcsmobilokba szánja az új chipjét a Samsung

Csúcsmobilokba szánja az új chipjét a Samsung

Óriási előrelépésnek ígérkezik az Exynos 2400, a műholdas kommunikációt is támogatja.

Idén régóta nem látott presztízsveszteség érte a Samsungot, évek óta először csak Qualcomm Snapdragon rendszerlapkával volt képes szállítani a Galaxy csúcsmobiljait, miután a chiptervező részlege nem volt képes megfelelően teljesítő Exynos modellel előrukkolni.

A Samsung System LSI Tech Day 2023 szakmai rendezvényen a vállalat bejelentette, hogy sikerült kiköszörülnie a csorbát, a következő generációs Exynos 2400 rendszerlapkájával visszatér majd a ringbe, potenciálisan a jövő év elején érkező Galaxy S24 szériában tűnhet fel a termék.

Műszaki részletekbe egyelőre nem ment bele a vállalat, de állítása szerint az előző Exynos 2200-hoz képest 70 százalékkal gyorsabb processzor található benne, tízmagos konfigurációról van szó, a mesterséges intelligenciás műveletek sebessége terén pedig 14,7×-es az előrelépés. Az Xclipse 940 videóvezérlője nem részletezett mértékben szintén gyorsabb az elődben használtnál, főleg a sugárkövetéses feladatok terén, miután AMD RDNA2 helyett már RDNA3 architektúrára épül.

Végül az Exynos 2400-ban debütál a Samsung első olyan modeme, amely már a műholdakkal való kommunikációt is támogatja.

A Samsung a későbbiekben fog részletes tájékoztatást adni az Exynos 2400 képességeiről, szokása szerint nem zárkózik el a további mobilgyártók számára való értékesítésétől sem.

 

Forrás: Origo

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük