Visszatért a HTC, egy nem is akármilyen telefonnal

Visszatért a HTC, egy nem is akármilyen telefonnal

A vártnál valamivel később, de végül bejelentette metaverzumos telefonját az egykor szép időket látott HTC. Az új mobil akár a nagy visszatérés is lehet számára.

Az első androidos telefon a HTC nevéhez fűződik, a tajvani vállalat nélkül talán nem is lehetett volna az Androidból az, amit ma ismerünk. A HTC Dream kiadása után még éveken át megmaradt az ilyen készülékek fősodrában, egyszer csak megtört a lendület, és a tajvani gyártó neve szinte feledésbe merült. Idén márciusban viszont ismét hallhattunk róla, méghozzá egy különleges telefon terveinek kapcsán, amely a cég virtuálisvalóság-szemüvegéhez kapcsolódna.

Akkor áprilisra valószínűsítették az eszköz bejelentését, amelyre végül a napokban került sor. Bemutatták a HTC Desire 22 Prót, amely – gyártója szavaival élve – elviszi a felhasználót a jövőbe. Ehhez pedig nem akármilyen megközelítést használ, hanem a manapság oly sokat emlegetett metaverzumot.

© HTC

Az okostelefon ugyanis probléma nélkül csatlakozik a HTC nemrég bejelentett, egy kissé bumfordi napszemüvegre emlékeztető Vive Flow VR eszközéhez, ezen keresztül pedig a vállalat saját metaverzumához, a Viverse-hez. A Viverse-t amúgy átjáróként emlegeti a HTC a platformok közötti együttműködéshez, a virtuális valósághoz.

© HTC

A telefon specifikáció erős középkategóriásak. Qualcomm Snapdragon 695 (5G) lapka hajtja, 8 GB a RAM és 128 GB a belső tárhely. 4520 mAh-s akkumulátor gondoskodik a Viverse-élményről, a gyorstöltésről, a vezeték nélküli töltésről, és még fordított töltést is kínál a Vive Flow vagy más eszközök számára. A kijelző 6,6”-es, 1080 x 2412 pixel felbontású, és képes 120 Hz-es frissítési frekvenciára. A hátoldali triplakamerában van egy 64 megapixeles főkamera, egy 13 megapixeles ultraszéles kamera és egy 5 megapixeles mélységérzékelő. A szelfikészítő 32 megapixeles.

A fekete és arany színben kapható készülék Android 12 operációs rendszert futtat, és IP67-es por- és vízálló minősítést kapott. Az ára nagyjából 185 ezer forintnak megfelelő összeg.

Forrás: HVG

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.